کرونا پدیا

پرسش مهر 21

کرونا پدیا

پرسش مهر 21

سلام خوش آمدید

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

در ادامه به چند علامت که ممکن است کودکان تجربه کنند اشاره می ­کنیم:

  • تب: اگرچه اکثر بزرگسالان مبتلا به کووید-19 گزارش بروز تب را داده­ اند، به­ گفته­ ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، تب در بین کودکان کم­تر شایع است.
  • علائم شبیه به آنفلونزا: تقریبا 73% از کودکان مبتلا به کووید-19 دچار تب، سرفه یا تنگی نفس شدند. تنگی نفس در کودکان کم­تر شایع است. نتایج یک تحقیق حاکی از این بود که 43% از بزرگسالان و تنها 13% از کودکان این علامت را تجربه کردند.
  • علائم دستگاه تنفسی: کودکان مبتلا به نوع خفیف بیماری علائمی نظیر آبریزش بینی، سرفه یا گلودرد را تجربه می ­کنند.
  • علائم گوارشی: بعضی از کودکان دچار استفراغ، اسهال یا تهوع می­ شوند.
  • تغییر در حس بویایی: ارزیابی سال 2020 نشان می­دهد که اکثر بزرگسالان در اثر ابتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست می­ دهند. محققان این علامت را در جوانان بررسی نکردند اما ممکن است کودکان هم حس بویایی یا چشایی خود را از دست بدهند.
  • درد: ممکن است کودک در اثر ابتلا به کرونا دچار درد عضلانی یا سردرد شود.
  • تغییر در رفتار: ممکن است کودک، به ­خصوص کودکی که توانایی بروز شفاهی احساس یا بیان علائم خود را ندارد، بداخلاق شود و بیشتر گریه کند. بعضی از کودکان نیز مضطرب می ­شوند (به­ خصوص اگر بدانند که ویروس کرونا می ­تواند خطرناک باشد).

درمجموع، معمولا علائم کووید-19 در کودکان خفیف ­تر است. احتمال این­که کودک نتواند مثل بزرگسالان علائم خود را گزارش کند هم وجود دارد.

  • سید محمد مهدی حسینی پور

بهترین کار ماسک‌زدن در همه زمان‌هاست؛ مگر هنگامی که تنها هستید یا به همراه افراد خانواده‌تان از دیگران جدا شده‌اید. ماسک زدن به خصوص در این ۳ وضعیت ضروری است:

۱- مکان‌های شلوغ: مانند رستوران‌ها و کافه‌ها، سالن‌های ورزشی هنگام دویدن یا ورزش کردن در محیط باز حتی بدون ماسک احتمالاً بی‌خطر است. اما اگر عطسه یا سرفه کردن کسی در پشت سرتان باعث نگرانی‌تان می‌شود، برای راحتی خیال‌تان ماسک بزنید. اگر در حیاط پشتی، ایوان یا بالکن خانه جمع می‌شوید، اگر فقط یک یا دو مهمان دارید، می‌توانید ماسک نزنید.

  • سید محمد مهدی حسینی پور

با اینکه نباید به شایعات توجه کرد، اما وضعیت خطرناکی که ویروس کرونا در تمام جهان ایجاد کرده را نباید دست کم گرفت. در طول موج‌های مختلف شیوع این ویروس، گاهی عموم مردم در رعایت استانداردهای بهداشتی سستی کردند که نتیجه آن افزایش شدید مبتلایان بوده است.

در حال حاضر نیز در سراسر کشور در وضعیت قرمز این بیماری قرار گرفته ایم. تعداد مبتلایان در پایتخت به شدت افزایش یافته و در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی این آمار فجیع‌تر خواهد شد.

این روزها تقریبا همه مردم دنیا از ماسک به عنوان اصلی ترین راه مقابله با کرونا استفاده می‌کنند؛ اما ماسک همه آن چیزی نیست که با عنوان پروتکل‌های بهداشتی شناخته می‌شود. از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی، علاوه بر ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از رفت و آمدهای غیرضروری مهم‌ترین نکاتی هستند که باید به عنوان پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا مورد توجه قرار گیرند.

در ادامه این مقاله چند راهکار مهم در راستای رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از رفت و آمد غیرضروری را به شما معرفی می‌کنیم.

 

  • سید محمد مهدی حسینی پور

ویروس کرونا چیست؟

آنچه که به تازگی موجب ترس و بیماری بسیاری از هموطن های ما شده است، ویروس جدیدی است که اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. این ویروس جدیدترین آنها از خانواده ویروس های کرونا است. این ویروس به نام COVID-19 نامگذاری شده است. نسخه های قدیمی تر این ویروس مانند سارس SARS هم در چین و کشورهای دیگر از جمله ایران تا حدودی همه گیر شد.

ویروس چیست؟

بدن ما، سایر حیوانات، گیاهان و حتی قارچ ها از سلول ساخته شده است. در مرکز سلول هسته قرار دارد و در داخل هسته، مولکول های بزرگ و بلندی به نام DNA که عامل انتقال وراثتی هستند، قرار دارند. ویروس ها ساختار سلولی ندارند و فقط شامل عامل وراثتی (RNA) و یک پوشش هستند. در نتیجه به تنهایی نه تنفس می کنند نه تغذیه می کنند و نه تولید مثل می کنند و به این دلیل هیچ علامت حیاتی ندارند. اما با ورود به سلول های بدن میزبان خود، کنترل سلول را به دست می گیرند و سلول را وادار به تکثیر ویروس می کنند تا جایی که سلول می میرد و ویروس های بسیار زیادی که در سلول ساخته شده اند در بدن پخش می شوند.

ویروس کووید ۱۹ (COVID-19)

تفاوت عمده ویروس ها با هم در مولکول های RNA و همچنین در ترکیب پوشش خارجی ویروس است. ویروس COVID-19 از پوششی از جنس پروتئین برخوردار است که RNA آن را از عوامل محیطی محافظت می کند. این ویروس پس از ورود به دستگاه تنفسی و بخصوص ورود به ریه ها به داخل سلول های ریه وارد شده و در آنجا تکثیر می شود و موجب تخریب این سلولها می شود. یک ویروس در خارج سلول موجود زنده نیست . در خارج سلول، ویروس در صورتی که ساختار خود را حفظ کرده باشد می تواند بیماری زا باشد. در صورتی که ساختار ویروس آسیب ببیند دیگر نمی تواند بیماری زا باشد.

 

  • سید محمد مهدی حسینی پور

فرزندانم برای مقابله با ویروس کرونا چگونه باید به اعضای خانواده خود، همکلاسی ها، مدرسه و دوستان یاری و کمک کنیم؟

پرسش مهر سال تحصیلی 1400-1399

آموزگار:سید محمد مهدی حسینی پور